Διπλή διάκριση για τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στα Cyprus Healthcare Business Awards

Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ (Χημείο Γιαννουκά – Άλφα Εύρεσις) στα πρώτα Cyprus Healthcare Business Awards 2020, όπου διακρίθηκε με το αργυρό βραβείο στην ενότητα «Ανάπτυξη και Καινοτομία» και το χάλκινο στην ενότητα «Ποιότητα Υπηρεσιών». Στόχος της διοργάνωσης ήταν η ανάδειξη και η επιβράβευση όλων όσοι, μέσα στο 2020, μία δύσκολη χρονιά για τον χώρο της υγείας, κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αριστεύσουν σε επιχειρηματικό και επιστημονικό επίπεδο.

Μετά την ανακοίνωση της διπλής βράβευσης, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, κ. Γεώργιος Σπανός ανέφερε: «Η διάκριση του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο μεταξύ των κορυφαίων φορέων του κλάδου της υγείας και μάλιστα σε δύο από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες αποτελεί μία επιβράβευση της διαχρονικής μας προσήλωσης στην αριστεία και στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας προς όλους. Παράλληλα, η βράβευσή μας επισφραγίζει την τριετή επιτυχή παρουσία του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στη χώρα, όπου έχουμε Παγκύπρια παρουσία, επενδύοντας στοχευμένα στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και τις εύκολα προσβάσιμες υπηρεσίες από όλους». 

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ βρίσκεται στην Κύπρο από το 2017, έχοντας εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Χημείου Γιαννουκά και το Διαγνωστικό Κέντρο ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ ενώ παράλληλα έχει αναλάβει τη δημιουργία, στελέχωση και λειτουργία του κλινικού εργαστηρίου του Γερμανικού Ογκολογικού κέντρου. Από το 2020 ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ λειτουργεί στη Λευκωσία το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στην Κύπρο, όπου οι εξεταζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να διενεργήσουν ταυτόχρονα κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις. Διατηρώντας συνολικά 17 εγκαταστάσεις σε όλη την Κύπρο, ο Όμιλος προσφέρει σήμερα τη δυνατότητα διενέργειας πέραν των 3.500 κλινικών εξετάσεων, με διεθνείς διαπιστεύσεις, και δυνατότητα εξέτασης με τα πιο σύγχρονα ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα, που περιλαμβάνουν και χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης.