Επενδύσεις για την υγεία του μέλλοντος

Δέσμευση του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ προς τον Κύπριο πολίτη είναι ότι θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ποιότητα χώρων, λειτουργίας, εξυπηρέτησης και αποτελεσμάτων.

ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ*

Τo έτος που έκλεισε αποτελεί ορόσημο όχι μόνο σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο – με πλήθος σημαντικών γεγονότων στους δύο αυτούς τομείς να το καθιστούν πρωταγωνιστή στη συνείδηση των πολιτών – αλλά και για τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Υγείας, με την άμβλυνση των επιπτώσεων της πρόσφατης πανδημίας, σημαντικές εξελίξεις σε θέματα πρόληψης και προαγωγής, αλλά και πληθώρα επιχειρηματικών κινήσεων που στόχο είχαν την αναβάθμιση της Υγείας στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Με το ΓεΣΥ να έχει πλέον εδραιωθεί, το βάρος πέφτει σε δράσεις βελτίωσης των υπηρεσιών του αλλά και για τη γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στους πολίτες της Κύπρου. Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με περισσότερα από 40 έτη παρουσίας στον χώρο της Υγείας σε Ελλάδα και Κύπρο, από το 2017 που δραστηριοποιήθηκε αρχικά στην Κύπρο, υλοποιεί ένα μακρόπνοο σχέδιο υψηλών επενδύσεων σε ποιότητα, εγκαταστάσεις, καινοτόμο εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό που σκοπό έχει την ταύτιση των υπηρεσιών του στη συνείδηση των πολιτών με το τρίπτυχο Ποιότητα, Καινοτομία & Αξιοπιστία.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΦΙΛ

Με πυλώνα αυτές τις αρχές, δημιούργησε παγκύπριο δίκτυο υπηρεσιών που περιλαμβάνει 2 υπερσύγχρονα εργαστήρια, 16 κέντρα δειγματοληψίας, 2 κέντρα ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων και ένα Πολυδύναμο Κέντρο στη Λευκωσία (εγκαινιάστηκε το Δεκέμβρη 2022), με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό Κλινικού Εργαστηρίου και Ακτινοδιαγνωστικής. Είναι το πρώτο Κέντρο που συνδυάζει τις υπηρεσίες του Χημείου Γιαννουκά και του αEvresis, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις σε ένα χώρο. 

Πρότυπο Κλινικό Εργαστήριο με Ποιότητα, Καινοτομία και Αξιοπιστία που ξεχωρίζει & βλέπεις

Στο Πολυδύναμο Κέντρο του Ομίλου λειτουργεί το πιο σύγχρονο ίσως εργαστήριο στην Κύπρο, με εκτεταμένη αυτοματοποίηση, καινοτόμο λογισμικό, διαπίστευση, μηχανήματα BackUp και έμπειρο στελεχιακό δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης. Το εργαστήριο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες όπως η SIEMENS Healthineers, η INFOMED, η Scientronics κα. Όλες οι διαδικασίες ολοκληρώνονται ρομποτικά, από την παραλαβή του δείγματος μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος.  

Μια ακόμη καινοτομία είναι ότι όσοι επισκέπτονται το Κέντρο έχουν πλήρη οπτική επαφή με όλες τις διαδικασίες του Εργαστήριου.

Κορυφαία Απεικόνιση

Στο ίδιο Κέντρο έχει εγκατασταθεί η τελευταία λέξη της απεικονιστικής τεχνολογίας. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

• Μαγνητικό Τομογράφο 3Τesla με λογισμικό Τεχνητής νοημοσύνης, με χαρακτηριστικά που ελαχιστοποιούν το χρόνο της εξέτασης, ενώ εγγυώνται υψηλή ευκρίνεια απεικόνισης και μέγιστη αξιοπιστία στη διάγνωση. 

• Αξονικό Τομογράφο 128 τομών με ειδικό λογισμικό εξατομικευμένης βελτιστοποίησης δόσης, Ultra-low-dose scanning, χάρη στο οποίο όλοι οι εξεταζόμενοι βάση σωματότυπου και είδους εξέτασης λαμβάνουν την ελάχιστη δυνατή δόση ακτινοβολίας κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για όλους και ειδικά για τα παιδιά.

• Δύο συστήματα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας με δυνατότητες ελαστογραφίας

• Ψηφιακό τομογράφο με δυνατότητες τομοσύνθεσης

• Digital X-Ray για Ψηφιακή Ακτινογραφία χαμηλής ακτινοβολίας

• DEXA, μονάδα μέτρησης Οστικής Πυκνότητας με δυνατότητα λιπομέτρησης – ψηφιακής σύστασης σώματος

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ 2023

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υπήρξε από τους πρώτους φορείς που έμπρακτα στήριξαν το ΓεΣΥ, διαθέτοντας σε αυτό όλα τα κέντρα και υπηρεσίες του χωρίς εξαιρέσεις. Παράλληλα, είναι ήδη σε εφαρμογή και θα συνεχιστούν και τη νέα χρονιά σημαντικές συμφωνίες με μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες της Κύπρου, όπως η Universal και η Eurolife, με ευρύ φάσμα προσφερόμενων υπηρεσιών για τους κατόχους συμβολαίων.

Τη νέα χρονιά συνεχίζονται τα σταθερά επενδυτικά βήματα του Ομίλου, πάντα με γνώμονα το τρίπτυχο Ποιότητα – Αξιοπιστία – Καινοτομία.

Σε επίπεδο ποιότητας, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες να αναγνωριστεί η ανάγκη ένταξης ποιοτικών κριτηρίων στην παροχή των υπηρεσιών υγείας, την αξιολόγηση των μονάδων και τη διασύνδεση της αποζημίωσης με την ποιότητα. Θεωρούμε πως είναι πλέον ώρα ο Κύπριος πολίτης να διεκδικήσει και απαιτήσει την ενημέρωσή του σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνει και για το πώς αυτή εξασφαλίζεται και αμείβεται. ΓεΣΥ και ΟΑΥ έχουν δώσει τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής σε φορείς και οφείλουν τώρα να επιφέρουν αλλαγές στον τρόπο αποζημίωσης με έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών, επιβραβεύοντας φορείς που επενδύουν σε αυτή και παρακινώντας και άλλους να ακολουθήσουν.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ πρωτοστάτησε και θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην παροχή VIP υπηρεσιών προς όλους, χωρίς διακρίσεις. Η δέσμευσή μας προς τον Κύπριο πολίτη είναι ότι θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ποιότητα χώρων, λειτουργίας, εξυπηρέτησης και αποτελεσμάτων. 

Σε επίπεδο καινοτομίας, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, θα εντείνει τις προσπάθειες του για λογισμικό εκσυγχρονισμό και ομογενοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, κάνοντας αυτές ευκολότερες στην πρόσβαση και ταχύτερα διαθέσιμες στον πολίτη. Ταυτόχρονα, θα διευρύνει περαιτέρω το εύρος των εξειδικευμένων εξετάσεων που προσφέρει αξιοποιώντας τον πρόσφατα αποκτημένο και εγκατεστημένο εξοπλισμό του, ενώ θα προβεί και σε εγκατάσταση νέου σύγχρονου συστήματος (PACS), που θα αναβαθμίσει και θα κάνει πιο προσιτή την απεικονιστική πληροφορία – αξιολόγηση για τους ιατρούς. Ακόμη, στα σχέδια του είναι η διεύρυνση του θεσμού των πολυδύναμων κέντρων, σε συνεργασία και με άλλους φορείς και σε άλλες πόλεις, κάνοντας διαθέσιμες τις συνδυαστικά προσφερόμενες υπηρεσίες του σε όλο και περισσότερους πολίτες της ΚΔ.

Σε επίπεδο αξιοπιστίας, παραμένει διαρκής η προσπάθεια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ να παρέχει βέλτιστα αποτελέσματα επενδύοντας όχι μόνο στην ποσότητα, αλλά κυρίως στην ποιότητα των διαγνώσεων. Σκοπός μας είναι η ταύτιση του Ομίλου, των μονάδων και των ιατρών του με την ίδια την έννοια της αξιοπιστίας στη συνείδηση του πολίτη. Για αυτό και ταυτόχρονα με τις βραβεύσεις και διαπιστεύσεις που επιτυγχάνει ο Όμιλος και παράλληλα με τις επενδύσεις του σε σύγχρονο και καινοτόμο εξοπλισμό, επενδύει διαρκώς σε εμπειρία και εξειδίκευση, δημιουργώντας μια επιστημονική ομάδα ειδικών επιστημόνων και ιατρών (Βιοπαθολόγων – Μικροβιολόγων & Ακτινοδιαγνωστών) που αφενός καλύπτει ολιστικά το σύνολο των απαιτήσεων της διαγνωστικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αφετέρου διασφαλίζει την αξιοπιστία αποτελεσμάτων και διαγνώσεων.

Υπηρεσίες υγείας ως νέος αναπτυξιακός κλάδος

Στα σχέδια ανάπτυξης του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμπεριλαμβάνονται και επενδύσεις σε ειδικές μορφές παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως ενδεικτικά ο Ιατρικός Τουρισμός. Ένα πεδίο στο οποίο ο Όμιλος διαθέτει ήδη δική του εταιρεία με ευρεία τεχνογνωσία, και εμπειρία, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και επεκταθεί και στην Κύπρο, βοηθώντας να καταστεί η χώρα πρότυπο κέντρο παροχής υπηρεσιών Ιατρικού τουρισμού.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ θα συνεχίσει να επενδύει στηρίζοντας την κυπριακή αγορά, οικονομία και απασχολησιμότητα, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε ποιοτικές, καινοτόμες και αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας χωρίς διακρίσεις, μετουσιώνοντας σε πράξη την πεποίθηση «Είμαστε εδώ για όλη την Κύπρο».

Διαβάστε επίσης: Η εκπαίδευση θα πρέπει να παραμένει ο πυρήνας, ο όρος αναφοράς για το βιοτικό επίπεδο μιας χώρας.

Το άρθρο φιλοξενήθηκε στο Economy Today

*ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ