Γιώργος Σπανός: Στόχος μας η βελτίωση της ζωής των πολιτών της Κύπρου

Ο κ. Γιώργος Σπανός είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

21 Δεκεμβρίου 2021

Από την αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα στις νέες συνθήκες και ανάγκες

Το 2021 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλο τον κόσμο. Παρά την ελπίδα που δημιούργησε η ανάπτυξη του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19, η αβεβαιότητα για την πορεία της πανδημίας σε όλο τον πλανήτη παραμένει έντονη. Οι προκλήσεις είναι πολλές για όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, ιδιαίτερα στον κλάδο των υπηρεσιών υγείας.

Από την αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα στις νέες συνθήκες και ανάγκες, όπως αρμόζει σε έναν ηγετικό φορέα του κλάδου. Και στην περίπτωση της πανδημίας, ακολουθήσαμε τα βήματα που ακολουθούμε στα 40 χρόνια της παρουσίας μας στο χώρο της υγείας, με βασικό στόχο την παροχή αξιόπιστων και ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αξιοποιήσαμε για το σκοπό αυτό, κάθε διαθέσιμη καινοτομία και τεχνολογία, επενδύοντας σε νέα εργαλεία.

Η παρουσία μας στην Κύπρο ξεκίνησε το 2017, όταν ακόμη το ΓεΣΥ έκανε τα πρώτα του βήματα. Ύστερα από διεθνή διαγωνισμό ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επιλέχθηκε να σχεδιάσει, υλοποιήσει και στελεχώσει το κλινικό εργαστήριο εντός των εγκαταστάσεων του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, σε συνεργασία με το Χημείο Γιαννουκά. Έκτοτε υλοποιούμε ένα σημαντικό επενδυτικό πλάνο, το οποίο αποτυπώνει την πίστη μας στις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας και τις υπηρεσίες υγείας.
Πρώτος σταθμός υπήρξε η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Χημείου Γιαννουκά στο τέλος του 2017, ενώ το 2018 προχωρήσαμε στην πλήρη εξαγορά του Διαγνωστικού Κέντρου Άλφα Εύρεσις, διαμορφώνοντας έτσι για πρώτη φορά στην Κύπρο έναν φορέα παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Εντός αυτού του πλαισίου, το 2020 ο Όμιλος προχώρησε στη δημιουργία του πρώτου Πολυδύναμου Διαγνωστικού Κέντρου στη Λευκωσία. Πρόκειται για έναν σύγχρονο χώρο, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, που συνδυάζει τη δυνατότητα για ολοκληρωμένες εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις κάτω από την ίδια στέγη.
Οι χιλιάδες Κύπριοι πολίτες που επέλεξαν το Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του, είναι η καλύτερη έμπρακτη επιβράβευση των προσπαθειών μας για ποιότητα και αξιοπιστία στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Τους ευχαριστούμε, όπως και τους 100.000 και πλέον πολίτες που εμπιστεύονται τις υπηρεσίες μας σε όλη την Κύπρο κάθε χρόνο. Για εκείνους και για όλους τους συνανθρώπους μας στην Κύπρο, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Τα 40 χρόνια πορείας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, χαρακτηρίζονται από τη διαρκή εισαγωγή καινοτομιών σε όλα τα πεδία δραστηριότητάς του. Αυτή τη φιλοσοφία διατηρούμε και στις επενδύσεις μας στην Κύπρο. Το Πολυδύναμο Κέντρο του Ομίλου είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονη απεικονιστική τεχνολογία, με «ναυαρχίδα» τον μαγνητικό τομογράφο 3 Tesla με τεχνητή νοημοσύνη, τον πρώτο του είδους, σε Κύπρο και Ελλάδα και μόλις τον τρίτο που εγκατέστησε η Siemens στην Ευρώπη, με δυνατότητα διασύνδεσης σε διεθνείς βάσεις δεδομένων. Το επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση και πιστοποίηση, εντός του Πολυδύναμου Κέντρου, ενός νέου πλήρως αυτοματοποιημένου κλινικού εργαστηρίου. Πρόκειται για έναν state-of-the-art χώρο, στον οποίο οι επισκέπτες θα έχουν οπτική πρόσβαση σε όλη τη διαδικασία διαχείρισης των δειγμάτων τους, από τη λήψη αυτών μέχρι και την εξαγωγή αποτελεσμάτων. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να διαπιστώσουν την έμπρακτη και εκτεταμένη χρήση ρομποτικών τεχνολογιών και αυτοματισμών που αφενός ελαχιστοποιούν το χρόνο διεκπεραίωσης των εξετάσεων, αφετέρου μεγιστοποιούν την ποιότητα και αξιοπιστία των αποτελεσμάτων και μειώνουν την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους.

Ταυτόχρονα με την παροχή υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών προς τους εξεταζόμενους, είναι σημαντικό να τονιστεί και η παράμετρος της βιωσιμότητας σε κάθε επιλογή, σε κάθε επενδυτικό βήμα. Τόσο ο σύγχρονος εξοπλισμός, όσο και το σύνολο των παρεμβάσεων εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των διαδικασιών που ακολουθούμε, βελτιώνουν το ενεργειακό μας αποτύπωμα και τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον. Το γεγονός αυτό, παράλληλα με την ενσωμάτωση πράσινων λύσεων στα κέντρα του Ομίλου, είναι σημαντικά βήματα που φιλοδοξούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων για ευσυνείδητη οικολογική δραστηριοποίηση.

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συνεχίζει να αναπτύσσεται με προσήλωση στο όραμα του ιδρυτή της Ευάγγελου Σπανού, για παροχή υπηρεσιών με υψηλή ποιότητα και εύκολη πρόσβαση για όλους. Εδώ και τέσσερις δεκαετίες, οι άνθρωποι του Ομίλου εργάζονται με προσήλωση στην προάσπιση του πολυτιμότερου αγαθού, με συνεχή προσπάθεια για παροχή υπηρεσιών που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την κυπριακή οικονομία και απασχόληση, να παραμείνουμε πιστοί στο όραμα της βέλτιστης δυνατής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να αναβαθμίζουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας προς τους Κύπριους πολίτες. Είμαστε εδώ για την υγεία όλων.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ιδρύθηκε το 1981 στην Ελλάδα και από το 2017 δραστηριοποιείται και στην Κύπρο, διαμέσου του Διαγνωστικού Κέντρου ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ και του Χημείου Γιαννουκά, με παγκύπρια παρουσία. Μέσω διεθνούς διαγωνισμού έχει αναλάβει το κλινικό εργαστήριο του GOC, ενώ το 2020 λειτούργησε το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στη Λευκωσία.