Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία στο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο

Δεκάδες εθελοντές αιμοδότες ενίσχυσαν τα αποθέματα του Κέντρου Αίματος

Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών, σε μια εποχή που οι ανάγκες σε αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω της πανδημίας, αλλά και ενόψει της εορτής του Πάσχα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλιου 2022 η ανοικτή εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ (Χημείο ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ & Διαγνωστικό Κέντρο ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ) για την ενίσχυση των αποθεμάτων του Κέντρου Αίματος.

Η ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα του Ομίλου και του Κέντρου Αίματος ήταν συγκινητική, με δεκάδες πολίτες να σπεύδουν στο Κέντρο για να αιμοδοτήσουν.

Σε δήλωσή της η προϊστάμενη του Κέντρου Αίματος, κ Άντρη Παναγιώτου, τόνισε τις μεγάλες ανάγκες σε αίμα που υπάρχουν αυτό το διάστημα λόγω της πανδημίας, αλλά και των διακοπών του Πάσχα. Σημείωσε ότι η προσφορά αίματος είναι δώρο ζωής για συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα, εκτάκτως ή σε τακτική βάση και πως δίνοντας αίμα «χαρίζουμε ζωή σε τρεις συνανθρώπους μας». Ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες, χάρη στους οποίους κερδίζονται πολλές ζωές και απηύθυνε έκκληση όσους πολίτες μπορούν, να προσέλθουν για αιμοδοσία τη βδομάδα που διανύουμε προς ενίσχυση των αποθεμάτων.

Σε δήλωσή του ο διευθυντής λειτουργίας και ανάπτυξης του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο, Τάσος Καλογιάννης, εξέφρασε την ικανοποίησή του από την θετική ανταπόκριση των πολιτών στην εκδήλωση αιμοδοσίας που διοργάνωσε η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ  στο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο του Ομίλου στη Λευκωσία. Τόνισε παράλληλα ότι ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες ανάγκες σε αίμα, διοργανώνει δύο φορές το χρόνο αιμοδοσία στους χώρους του με στόχο την ενίσχυση των αποθεμάτων του Κέντρου Αίματος. «Η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που διαβιούμε, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία» είπε, ευχαριστώντας τους πολίτες που προσήλθαν στο Πολυδύναμο Κέντρο προσφέροντας αίμα.

Ευχαρίστησε, τέλος, το Κέντρο Αίματος για το σπουδαίο έργο που επιτελεί, τον Επίτροπο του Πολίτη και τους Δημάρχους Στροβόλου και Αγλαντζιάς που έθεσαν την εκδήλωση υπό την αιγίδα τους και τους Europa Donna Κύπρου, Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), Παγκύπριο Αντιαναιμικό Σύνδεσμο (ΠΑΣ), για τη στήριξη που προσέφεραν στην εκδήλωση.