Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο: Πρωτοπόροι στην προσφορά πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας

Ποιότητα, Αξιοπιστία, Καινοτομία. Με αυτές τις βασικές αρχές και μετουσιώνοντας σε πράξη το σύνθημα «Είμαστε εδώ για την Υγεία όλων», ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ πρωτοπορεί στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) σε Ελλάδα και Κύπρο, προσφέροντας αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες στο πλαίσιο του ΓεΣΥ και ιδιωτικά.

Μεταφέροντας επιστημοσύνη, εμπειρία και γνώσεις 40 και πλέον χρόνων από την επιτυχημένη δραστηριοποίησή του στον ελληνικό χώρο, το 2017 ο Όμιλος επεκτάθηκε στη χώρα μας με το στήσιμο και λειτουργία του κλινικού εργαστηρίου του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου.

Το ίδιο έτος εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο του Χημείου Γιαννουκά, ενώ το 2018 προχώρησε στην εξαγορά του Διαγνωστικού Κέντρου ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ. Στα τέλη του 2022, στην οικογένεια του Ομίλου εντάχθηκαν και τα Χημεία Παυλίδη, με τον Όμιλο να ενισχύει σημαντικά την παρουσία του σε Λεμεσό και Πάφο.

Σήμερα διαθέτει 17 συνολικά μονάδες, πρότυπα ποιότητας, αξιοπιστίας, αισθητικής και λειτουργικής καινοτομίας, που θέτουν τα υψηλότερα standards στην παροχή Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), τόσο κλινικού εργαστηρίου, όσο και απεικονιστικού, με δυνατότητα διενέργειας πέραν των 3.500 διαφορετικών εργαστηριακών αναλύσεων και με τη χρήση του πλέον σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό στην Κύπρο

Το όραμα του ιδρυτή του Ομίλου, αείμνηστου, Ευάγγελου Σπανού για προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας προς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες συνδέεται άρρηκτα με τις καινοτομίες που εισήγαγε ο Όμιλος και στη χώρα μας, με κορυφαία την εισαγωγή του θεσμού των Πολυδύναμων Διαγνωστικών Κέντρων.

Το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στην Κύπρο αποτελεί πραγματικότητα και λειτουργεί από το 2020 στη Λευκωσία. Πρόκειται για ένα πρότυπο χώρο καινοτομίας, ποιότητας και αισθητικής που παρέχει πρόσβαση τόσο σε υπηρεσίες κλινικού εργαστηρίου όσο και ακτινοδιαγνωστικής, κάτω από την ίδια στέγη.

Ο χώρος είναι διαμορφωμένος με τρόπο που παραπέμπει σε ξενοδοχειακού τύπου μονάδα, αντί σε νοσοκομείο, ενώ ξεχωρίζει για τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που προσφέρει, καθώς και για τη χρήση προηγμένης και καινοτόμου τεχνολογίας, με ρομποτικούς αυτοματισμούς και τεχνητή νοημοσύνη.

Τεχνολογία ΑΙ

Οι επενδύσεις του Ομίλου σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό συνεχίζονται αδιάλειπτα, φέρνοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον τόπο μας βήματα μπροστά. Το παράδειγμα του νέου, αυτοματοποιημένου κλινικού εργαστηρίου στο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο είναι ενδεικτικό.

Πρόκειται για το πιο σύγχρονο, ίσως, εργαστήριο στον τόπο μας με όλες τις διαδικασίες, από την παραλαβή του δείγματος μέχρι και την έκδοση αποτελέσματος, να διενεργούνται αυτοματοποιημένα και ρομποτικά, ενώ η δυνατότητα ανάλυσης ξεπερνά τα 600 δείγματα την ώρα. Έτσι ο χρόνος  διεκπεραίωσης των εξετάσεων μειώνεται δραστικά, μηδενίζοντας την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους.

Πολύ πρόσφατα, στο δυναμικό του Πολυδύναμου προστέθηκε υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος, 128 τομών, με ειδικό λογισμικό εξατομικευμένης μείωσης της ακτινοβολίας στη βάση φύλου, σωματότυπου και με ειδικές πρόνοιες για παιδιά. Ο εξεταζόμενος, με απλά λόγια, λαμβάνει την ελάχιστη ακτινοβολία που απαιτεί η εξέταση που υποβάλλεται.

Παράλληλα, στο Κέντρο λειτουργεί μαγνητικός τομογράφος 3 Tesla με τεχνητή νοημοσύνη – ο μοναδικός στην Κύπρο και μόλις τρίτος σε όλη την Ευρώπη.

Οι καινοτομίες που εισάγει ο Όμιλος, οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες που προσφέρει, το μεγάλο εύρος των εξετάσεων που διενεργεί, η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων των εξετάσεων και η ποιότητα που τον διακρίνει, χάρη και στη μεγάλη ομάδα εξειδικευμένων και άρτια καταρτισμένων επιστημόνων που στελεχώνουν τα κέντρα του, τον έχουν καταστήσει κορυφαίο στη συνείδηση των πολιτών.

Δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός ότι περισσότεροι από 200,000 πολίτες επιλέγουν κάθε χρόνο τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ για τις εξετάσεις τους.

Υπερσύγχρονο CT με την ελάχιστη δόση ακτινοβολίας

 • Αξονικός Τομογράφος, Siemens SOMATOM go.TOP 128 τομών
 • Ειδικό λογισμικό εξατομικευμένης βελτιστοποίησης δόσης ακτινοβολίας, βάσει φύλου και σωματοδομής
 • Ο πλέον κατάλληλος για παιδιά
 • Εξαιρετική ποιότητα απεικόνισης και μεγάλο εύρος εξέτασης
 • Πραγματοποίηση εξετάσεων σε σύντομο χρόνο
 • Δυνατότητα προγραμματισμού μεγάλου μέρους της εξέτασης με τον τεχνολόγο να βρίσκεται δίπλα στον εξεταζόμενο
 • Βελτίωση της εμπειρίας του εξεταζόμενου

Εργαστήριο… ρομπότ

 • Το πλέον σύγχρονο κλινικό εργαστήριο στην Κύπρο
 • Όλες οι διαδικασίες του εργαστηρίου ολοκληρώνονται αυτοματοποιημένα και ρομποτικά, από την παραλαβή του δείγματος μέχρι και την έκδοση του αποτελέσματος.
 • Σύγχρονοι αναλυτές που καλύπτουν όλο το φάσμα των εξετάσεων
 • Καινοτόμο λογισμικό λειτουργίας
 • Μηχανήματα BackUp για αδιάλειπτη λειτουργία
 • Δραστική μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης των εξετάσεων με δυνατότητες ανάλυσης άνω των 600 δειγμάτων / ώρα
 • Μηδενίζεται η πιθανότητα ανθρώπινου λάθους
 • Οπτική πρόσβαση των εξεταζόμενων στην διαδικασία διενέργειας των εξετάσεών τους

To μοναδικό MRI 3TΑΙ στην Κύπρο

 • Δυναμική 3 Tesla με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης
 • Ελαχιστοποίηση του χρόνου εξέτασης
 • Υψηλή ευκρίνεια απεικόνισης
 • Μέγιστη αξιοπιστία στη διάγνωση και δυνατότητα συγκριτικής ανάλυσης με διεθνείς βάσεις δεδομένων χάρη στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης
 • Ευρύχωρη καμπίνα – συστήνεται για κλειστοφοβικά άτομα
 • Πρωταγωνιστής των επιλογών της ιατρικής κοινότητας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο

Λεωφ. Λεμεσού 100, Στρόβολος, 2015, Λευκωσία, Κύπρος

Τηλεφωνικό Κέντρο: +357 22419700, ΦΑΞ +357 22 419 800

www.bioiatriki.cy

«Το αφιέρωμα φιλοξενήθηκε στο philenews.com»