Αφιέρωμα για Νικο. Σ. Γιαννουκά

Ο Νίκος Σ. Γιαννουκάς γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1941 στο Ριζοκάρπασο. Γονείς ο Σταύρος και η Κυριακή ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ.

Ήταν το δεύτερο από τα 3 παιδιά της οικογένειας. Έφυγε από το Ριζοκάρπασο για το Μάντσεστερ σε ηλικία μόλις 17 ετών αναζητώντας ένα καλύτερο ακαδημαϊκό μέλλον.

Ένας μεθοδικός, εργατικός άνθρωπος που κατάφερε να ολοκληρώσει αρχικά της εξετάσεις GCE (απαιτούμενες εξετάσεις στην Αγγλική γλώσσα) και να εισέλθει στο Salford University απ’ όπου έλαβε το BSc (πτυχίο) του στην Κλινική Βιοχημεία (Clinical Biochemistry) το 1967. Ένα χρόνο αργότερα το MSc (μεταπτυχιακό) του στην Ιατρική Ιολογία και Βακτηριολογία (Medical Virology and Bacteriology) από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ απ’ όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα, το 1970.

Μεταξύ 1967- 1970 ήταν επικεφαλής κλινικός εργαστηριακός βοηθός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάντσεστερ καιθώς και στο Salford Royal Infirmary.

Το 1975 επέστρεψε στην Κύπρο όπου και ίδρυσε το ΧΗΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ.

Ήταν γνωστός ως ο άνθρωπος που έφερε επανάσταση στον τομέα των κλινικών εργαστηρίων στην Κύπρο, αναζητώντας πάντα το καλύτερο για τους πελάτες του, προσφέροντας ποιοτικά εργαστηριακά αποτελέσματα στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Το μεγαλύτερο πάθος του ήταν η δουλειά του και αναζητούσε την «τελειότητα» όπως έλεγε. Με σπάνια ακεραιότητα χαρακτήρα, έχτιζε γέφυρες ανάμεσα στους ανθρώπους και ενέπνεε με το ήθος και το όραμά του. Το 1969 παντρεύεται τη Στέφη Ενωτιάδου με την οποία απέκτησε 3 παιδιά και 6 εγγόνια.

Το μότο της ζωής του ήταν «Η Υγεία είναι το ύψιστο για τον άνθρωπο αγαθό και το βασικό μέσο προστασίας της ζωής και των επιδιώξεών μας».

Αιωνία σου η Μνήμη αγαπητέ μας Νίκο.

Η κηδεία θα τελεστεί αύριο 13 Μαΐου στις 11:00 στην εκκλησία Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο.
Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια στην εκκλησία από τις 10.30 – 11.00.
Εισφορές θα γίνονται στον Κυπριακό Σύνδεσμο Ασθένειας Πάρκινσον και στον Σύνδεσμο “‘Ενα Όνειρο Μια Ευχή”.