Άλφα Εύρεσις – Διαγνωστικό Κέντρο: Πιστοποίηση υπηρεσίων με υψηλή εξειδίκευση και σύγχρονη τεχνολογία

Το αφιέρωμα φιλοξενήθηκε στο τεύχος Ιουνίου, του περιοδικού Insider.

Τo ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ αποτελεί τον απεικονιστικό βραχίονα του Ομίλου ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο. Είναι πρότυπο ολοκληρωμένου Απεικονιστικού Διαγνωστικού και Επεμβατικού Κέντρου με αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, πολλαπλά υπερσύγχρονα μηχανήματα και άριστα καταρτισμένο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό.

Η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, η οποία επιτυγχάνεται χάρη στην επιστημονική γνώση και εμπειρία του προσωπικού και τη χρήση τεχνολογίας αιχμής, και η ανθρωποκεντρική προσέγγιση, αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά του ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ | ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ και το καθιστούν πρότυπο στον τομέα του. Πρότυπο στον τομέα του το καθιστούν και οι πολλαπλές πιστοποιήσεις (ISO) που διαθέτει για τη λειτουργία του, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και ISO περιβαλλοντικής διαχείρισης. Διαθέτει όχι μόνο νέο εξοπλισμό χαμηλής ακτινοβολίας όπου αφορά, αλλά και πιστοποιημένο, με συνεχείς ελέγχους από ακτινοφυσικούς και έγκυρη εργοστασιακή συντήρηση που συνδυαστικά διασφαλίζουν τη μέγιστη ασφάλεια για τον εξεταζόμενο.

Από τα πρώτα που εντάχθηκαν στο ΓΕΣΥ, διέθεσε όχι μόνο όλες τις μονάδες του σε αυτό, αλλά και ενέταξε στο σύστημα όλες τις εξετάσεις του. Ταυτόχρονα, παρέχει τις υπηρεσίες του τόσο ιδιωτικά όσο και μέσω ασφαλιστικών προγραμμάτων υγείας.

Ο πρώτος στην Κύπρο Μαγνητικός Τομογράφος 3Τ

Αποκορύφωμα της ποιοτικής αναβάθμισης του υπήρξε η εγκατάσταση νέου Μαγνητικού Τομογράφου (MRI) 3Τ, του πρώτου με Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ). Πρόκειται για τον πρώτο του είδους του σε Κύπρο και Ελλάδα και μόλις τρίτο στην Ευρώπη, ο οποίος δημιουργεί νέες συνθήκες στις μαγνητικές εξετάσεις, διασφαλίζοντας:

– εξαιρετικά λεπτομερή απεικόνιση,

– δυνατότητες συγκριτικής διάγνωσης μέσω της χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης και τη δυνατότητα διασύνδεσης και σύγκρισης αποτελεσμάτων που αυτή προσφέρει με αξιοποίηση διεθνών βάσεων δεδομένων,

– ακριβέστερα αποτελέσματα που βοηθούν τον ιατρό σε λεπτομερέστερη διάγνωση,

– μείωση του χρόνου εξέτασης και επιβάρυνσης του εξεταζόμενου,

– δυνατότητα υλοποίησης νέων εξειδικευμένων εξετάσεων.

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε, ότι ο συγκεκριμένος μαγνήτης του ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ | ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ επιλέχθηκε και χρησιμοποιείται από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κύπρου στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα.

Παράλληλα, η μείωση του χρόνου εξέτασης σε συνδυασμό με την ευρύχωρη καμπίνα, τα χαμηλά επίπεδα θορύβου, τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων χαλάρωσης αλλά και την εμπειρία του προσωπικού, μειώνουν τα κλειστοφοβικά συναισθήματα και καθιστούν τη συχνά αγχωτική διαδικασία της εξέτασης, ευκολότερη και πιο ευχάριστη. Αυτό, εξυπηρετεί έναν από τους βασικούς στόχους του Κέντρου που αφορά στην μέγιστη δυνατή βελτίωση της εμπειρίας των εξεταζόμενων.

Εύρος υπηρεσιών & Πιστοποιήσεις

Στο Κέντρο προσφέρονται επίσης εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως ο ενδοσκοπικός υπέρηχος, η ηπατική ελαστογραφία και η ολοκληρωμένη εξέταση μαγνητικής τομογραφίας καρδιάς. Διατηρώντας υψηλό το ποιοτικό επίπεδο των υπηρεσιών του, το ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ διευρύνει συνεχώς το φάσμα των εξετάσεων που υλοποιεί, όπως η δυνατότητα διεξαγωγής λιπομέτρησης με τη χρήση ειδικού λογισμικού για DEXA, καθώς και η ψηφιακή μαστογραφία με 3D Τομοσύνθεση, αξιοποιώντας μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής διακριτικής ικανότητας. Γενικότερα το ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ διενεργεί ένα ευρύ φάσμα απεικονιστικών εξετάσεων:

• Μαγνητική Τομογραφία

• Αξονική Τομογραφία

• Ψηφιακή Μαστογραφία

• Ψηφιακή ακτινογραφία

• Υπέρηχοι

• Ενδοσκοπικός Υπέρηχος

• Ηπατική Ελαστογραφία (Fibroscan)

• Ψηφιακός Ορθοπαντογράφος (3D Dental)

• Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας.

Ως μέλος του Ομίλου Βιοϊατρική παρέχει και τη δυνατότητα λήψης πρόσθετης γνώμης (αξιολόγησης) από εξειδικευμένους ιατρούς του Ομίλου.

ΕΜΠΕΙΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Η χρήση της τεχνολογίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιστημονική γνώση. Το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου αποτελείται από καταξιωμένους Ιατρούς και επιστήμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό, με πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση σε νέες διαγνωστικές μεθόδους, έχοντας σαν στόχο την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση.

Το ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ | ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ βρίσκεται σε ένα συνεχή αγώνα ανάπτυξης και καινοτομίας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον εξεταζόμενο και στόχο την προσφορά ποιοτικών και αξιόπιστων υπηρεσιών. Κάθε επόμενό του βήμα είναι βασισμένο στις αρχές που διέπουν τη λειτουργία του: Ποιότητα, Ανθρωπισμός, Εξατομίκευση, Σεβασμός, Αξιοπρέπεια & Εμπιστευτικότητα, Οργάνωση & Προγραμματισμός, Διαρκής Εξέλιξη.