Το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στην Κύπρο είναι γεγονός

Στην αυγή της 5ης δεκαετίας συνεχόμενης λειτουργίας του, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ίδρυσε το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στην Κύπρο, στο πλαίσιο του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου που υλοποιεί στη χώρα μας. 

Η παρουσία της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ στην Κύπρο ξεκινά από το 2017, όταν μετά από διεθνή διαγωνισμό επιλέχθηκε για να δημιουργήσει, εξοπλίσει και στελεχώσει το κλινικό εργαστήριο εντός των εγκαταστάσεων του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, σε συνεργασία με το ΧΗΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ, το πλειοψηφικό πακέτο του οποίου εξαγόρασε στα τέλη του ίδιου έτους. Το 2018, η κυπριακή επένδυση της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ συνεχίστηκε, με την πλήρη εξαγορά του Διαγνωστικού Κέντρου ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ, δημιουργώντας έτσι μια φιλόδοξη επέκταση στη χώρα μας, που αφορά οργανισμούς που προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πλέγμα εξετάσεων. Σήμερα, ο Όμιλος Βιοϊατρική, δέχεται συνολικά περισσότερες από 3 εκατομμύρια επισκέψεις σε Ελλάδα και Κύπρο, και συνεχίζει να επενδύει αποφασιστικά σε νέες τεχνολογίες, καινοτομία, υπηρεσίες και ανθρώπινο δυναμικό στη χώρα μας. 

«Το όραμα του ιδρυτή του Ομίλου, Ευάγγελου Σπανού υπήρξε πάντα η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με καινοτομίες και πρόσβαση σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Μέχρι και σήμερα όλοι στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εργαζόμαστε καθημερινά για τον ίδιο στόχο. Μέρος αυτού του οράματος είναι και η ανάπτυξη του Ομίλου στην Κύπρο, όπου σε κάθε μας βήμα στοχεύουμε στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους Κύπριους πολίτες. Πρόκειται για μια μεγάλη και πολυδιάστατη επένδυση που αναμφίβολα ήταν και ψήφος εμπιστοσύνης στο ΓεΣΥ, προτού καν αυτό ξεκινήσει, καθώς πιστεύουμε σε αυτό το μεγαλεπήβολο εγχείρημα και συμμετέχουμε από την πρώτη στιγμή με όλο το φάσμα των υπηρεσιών μας, χωρίς καμία εξαίρεση», δηλώνει στην Cyprus Times ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ κ. Γεώργιος Σπανός. Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη μέχρι στιγμής παρουσία του στην Κύπρο, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει επενδύσει συνολικά περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας ταυτόχρονα σε αξιοσημείωτο βαθμό τις προσφερόμενες εξειδικευμένες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, έχει συνεισφέρει άνω των 1,7εκατ. ευρώ στην εξυγίανση του προϋπολογισμού του ΓεΣΥ, μέσω του σημαντικού όγκου εξετάσεων που υλοποιεί με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή αποζημίωσης, βοηθώντας έτσι να εξοικονομηθούν πόροι που το Σύστημα Υγείας μπορεί να αξιοποιήσει για την περαιτέρω στήριξη και ανάπτυξη του τομέα της Υγείας.

Ο πρώτος MRI με τεχνητή νοημοσύνη σε Κύπρο-Ελλάδα

Το κορυφαίο μέχρι στιγμής βήμα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο είναι η δημιουργία του Πολυδύναμου Διαγνωστικού Κέντρου που άνοιξε τις πύλες του στη Λευκωσία, σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτήριο, επί της λεωφόρου Λεμεσού, φιλοδοξώντας να αλλάξει το τοπίο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο νησί. Πρόκειται για ένα αποφασιστικό επενδυτικό βήμα, παρά τις οικονομικές και κοινωνικές μεταβολές που έχει φέρει η πανδημία, που αναδεικνύει το όραμα του Ομίλου για την παρουσία του στην Κύπρο. 

Στο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο συστεγάζονται οι υπηρεσίες Κλινικού Εργαστηρίου του Χημείου Γιαννουκά αλλά και Ακτινοδιάγνωσης του ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ, σε ένα μοντέρνο χώρο τριών επιπέδων. Εκεί έχει εγκατασταθεί ο πρώτος παγκύπρια και μόλις τρίτος στην Ευρώπη υπερσύγχρονος Μαγνητικός Τομογράφος 3 Tesla με τεχνητή νοημοσύνη, ο οποίος προσφέρει εξαιρετικά λεπτομερή απεικόνιση και αυξημένες διαγνωστικές δυνατότητες μέσω της σύνδεσης με διεθνείς βάσεις δεδομένων. Ο MRI 3T AI διακρίνεται επίσης για την ευρύχωρη καμπίνα του, το χαμηλό επίπεδο θορύβου και τον συντομότερο χρόνο εξέτασης, που καθιστούν ευκολότερη για κάθε εξεταζόμενο την συχνά αγχωτική διαδικασία της εξέτασης. 

Στον χώρο λειτουργούν επίσης 2 νέοι Υπέρηχοι (U/S), ψηφιακός μαστογράφος, μηχάνημα DEXA για τη μέτρηση της οστικής πυκνότητας με ειδικό λογισμικό λιπομέτρησης, καθώς και ξεχωριστά αιμοληπτήρια για ενήλικες και παιδιά. Στο nνέο υπερσύγχρονο κλινικό εργαστήριο που δημιουργείτε στο Κέντρο, οι πλείστες λειτουργίες θα γίνονται αυτοματοποιημένα με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση, γεγονός που εγγυάται ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία, ταχύτητα στη λήψη των αποτελεσμάτων, πλήρη ταυτοποίηση ασθενούς και δείγματος και ιχνηλασιμότητα, και όλα αυτά ενώ θα απαιτείται μικρότερη ποσότητα δείγματος. Παράλληλα, ο χώρος είναι έτσι σχεδιασμένος, ώστε οι επισκέπτες θα έχουν σφαιρική οπτική πρόσβαση στις λειτουργίες του εργαστηρίου, αποκτώντας για πρώτη φορά μια εικόνα για τη διαδικασία της ανάλυσης του δείγματος, αλλά και για τις εντυπωσιακές δυνατότητες της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας. Σε αυτό τον χώρο, θα συγκεντρώνονται μελλοντικά τα δείγματα από όλα τα δειγματοληπτικά κέντρα του δικτύου του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ παγκύπρια, ούτως ώστε να αναλύονται κεντρικά, με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας, και με βάση μια σειρά από διεθνή πρότυπα, με τα οποία έχει πιστοποιηθεί ο Όμιλος.

Αν και το Κέντρο άνοιξε μεσούσης της πανδημίας, με τα περιοριστικά μέτρα να είναι σε ισχύ και μάλιστα να κλιμακώνονται έκτοτε, εντούτοις ήδη έχει αποκτήσει ένα σταθερά δικό του κοινό, που διαρκώς εμπλουτίζεται με νέους επισκέπτες και όσους ήδη εμπιστεύονταν τα Χημεία Γιαννουκά και το Άλφα Εύρεσις για τις εξετάσεις τους. Στο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο λειτουργεί εξάλλου, σε ειδικά διαμορφωμένο και απομονωμένο χώρο, σημείο δειγματοληψίας για πάσης φύσεως test κορωνοϊού.

Πρόσβαση για όλους

«Το Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ θα λέγαμε ότι συνοψίζει πολύ περιεκτικά το όραμά μας για καινοτομία και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Κύπρου: Πρόκειται για το πρώτο στο είδος του Κέντρο που συνδυάζει κλινικές και απεικονιστικές εξετάσεις σε έναν χώρο, καθιστώντας πολύ πιο εύκολη τη διαδικασία της εξέτασης για τον ασθενή. Μέσα από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του, η συχνά στρεσογόνα διαδικασία της εξέτασης γίνεται πιο απλή, πιο γρήγορη, υπερτερώντας ταυτόχρονα σε ποιοτικό αποτέλεσμα, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή διάγνωση. Και όλα αυτά, προσβάσιμα από τον οποιονδήποτε, είτε έρχεται μέσω ΓεΣΥ ή με ασφάλεια υγείας είτε και ιδιωτικά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση. Το γεγονός ότι επιλέξαμε το Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο της Λευκωσίας για να τοποθετήσουμε τον πρώτο σε Κύπρο και Ελλάδα και μόλις τρίτο πανευρωπαϊκά μαγνητικό τομογράφο MRI 3T με AI της SIEMENS, αλλά και το πλήρες αυτοματοποιημένο με ρομποτική τεχνολογία και καινοτομίες κλινικό εργαστήριο που ετοιμάζουμε μέσα στους επόμενους μήνες, δείχνουν ακριβώς αυτό: την έμφαση στην καινοτομία, την αριστεία και τη δέσμευση για ισότιμη πρόσβαση από όλους. Είναι ένας συνδυασμός που χωρίς αμφιβολία αναβαθμίζει σημαντικά το επίπεδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Κύπρο», επισημαίνει ο κ. Α. Καλογιάννης, Διευθυντής λειτουργίας και ανάπτυξης του Ομίλου στην Κύπρο.