ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ

Το απεικονιστικό Διαγνωστικό Κέντρο ALPHA EVRESIS, αποτελεί τον απεικονιστικό βραχίονα του Ομίλου Βιοϊατρική στην Κύπρο. Δημιουργήθηκε το 2008 από Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων με στόχο και όραμα την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον τομέα της ΠΦΥ, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, με εισαγωγή νέων εξειδικευμένων μεθόδων διάγνωσης και χρησιμοποιώντας ειδικές θεραπευτικές προσεγγίσεις δια μέσου της επεμβατικής ακτινολογίας. 

Το 2018 με την εξαγορά του από τον ΟΜΙΛΟ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, τον μεγαλύτερο και εγκυρότερο πάροχο ΠΦΥ στην Ελλάδα και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα πλήρους  εκσυγχρονισμού του και καθολικής  αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει. Αποτέλεσμα αυτού είναι σήμερα να διαθέτει δύο μανάδες- κέντρα παροχής υπηρεσιών σε Λ. Αθαλάσσας και Λ. Λεμεσού στην Λευκωσία με πολλαπλά μηχανήματα ανά κατηγορία MRI, CT, U/S, Μαστογράφους, Ορθοπαντογράφο, Μέτρησης Οστικής πυκνότητας, ακτινογραφιών X-Rays, Ηπατική Ελαστογραφία, Ενδοσκοπικό Υπέρηχο και να συνεχίζει να αναπτύσσεται με στόχο να καταστεί το πλέον σύγχρονο, καινοτόμο και με καθολική παρουσία κέντρο στην Κύπρο.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εξοπλισμένο αποκλειστικά με καινούργια, πρωτοποριακά, σύγχρονα μηχανήματα χαμηλής ακτινοβολίας, ξεχωρίζει για την ανθρώπινη και συνάμα επιστημονική προσέγγιση που προσφέρει στους εξεταζόμενους. Βασίζεται στην παροχή διαγνωστικών υπηρεσιών με ακρίβεια και επαγγελματισμό σε ένα σύγχρονο και κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, από Ιατρικό και Τεχνολογικό προσωπικό που ξεχωρίζει για τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό του και σε πολλές εξετάσεις θέτει τα standards της παροχής των διαγνώσεων στην Κύπρο.

Σήμερα διαθέτει στην Κύπρο το μοναδικό στην Κύπρο και μόλις τρίτο στην Ευρώπη MRI 3Tesla με λογισμικό AI (Artificial Intelligence – Τεχνητής Νοημοσύνης), και συνεχίζει με ένα πλάνο διαρκούς επέκτασης των καινοτόμων υπηρεσιών του και εξειδικευμένου προσωπικού του στοχεύοντας

  • Στη συνεχή αναβάθμιση, ποιοτική και ποσοτική, των υπηρεσιών που προσφέρει με έμφαση σε εκείνες τις εξιδεικευμένες που δεν προσφέρονται καθόλου ή περιορισμένα στην Κύπρο
  • στη διεύρυνση των υπηρεσιών που παρέχονται από το κέντρο και θα καλύπτονται από το ΓΕΣΥ
  • στην παροχή βέλτιστων υπηρεσιών σε ιατρούς, ιδιώτες, ασφαλιστικές και εταιρείες πάσης φύσεως στην Κύπρο 
  • να αποτελέσει κέντρο αναφοράς στην Κύπρο προσελκύοντας ιατρικό τουρισμό και παρέχοντας εξειδικευμένη συμβουλευτική και δεύτερη γνώμη, κάτι που θα το καταστήσει σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου
  • στη συμμετοχή του στην έρευνα στον τομέα της Ιατροβιοτεχνολογίας

Η φιλοσοφία του Διαγνωστικού Κέντρου ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ, όπως αυτό αναπτύχθηκε από την ίδρυση του το 2008 και λειτουργεί ,εκσυγχρονισμένο και αναβαθμισμένο πλέον, το καθιστά σήμερα ένα πρότυπο ολοκληρωμένου Απεικονιστικού, Διαγνωστικού και Επεμβατικού κέντρου.

Αυτό που κάνει το Διαγνωστικό Κέντρο ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ να ξεχωρίζει σε όλη του την πορεία, είναι η προσήλωση στις αρχές που διέπουν τη δραστηριότητά του.

 

2 ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥΣ (MRI)

Το κέντρο διαθέτει το πρώτο στην Κύπρο και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη MRI 3T με Τεχνητή Νοημοσύνη (Αrtificial Intelligence) Siemens Lumina.

Ένα υπερσύγχρονο σύστημα με τον πλέον ευρύχωρο δακτύλιο εξέτασης και καινοτόμες ειδικές εφαρμογές όπως: 

  • μαγνητική φασματοσκοπία εγκεφάλου (MR spectroscopy), λειτουργική μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου (FMRI),  

  • μαγνητική δεσμιδογραφία, πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία του προστάτη (mpΜRI) και μαγνητική μαστογραφία (MRM).

MRI 1,5T Excelart Atlas της εταιρείας TOSHIBA, μικρού μήκους (1.4 μέτρα), μεγάλου ανοίγματος (655 χιλ) και ισχυρού πεδίου για κλειστοφοβικούς ασθενείς με σύστημα 128 στοιχείων και πρωτόκολλα για ταχύτερες απεικονίσεις υψηλής ευκρίνειας.

1 ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ (CT)

Σύγχρονος πολυτομικός (64 τομές), αξονικός τομογράφος Aquilion 64 της εταιρείας TOSHIBA με δυνατότητα διενέργειας αξονικής στεφανιογραφίας.

Πραγματοποιεί 64 τομές σε μία μόνο περιστροφή, καλύπτοντας μια περιοχή 32mm με πάχος τομής 0.5mm. Ο χρόνος εντόπισης της αντίθεσης των εικόνων γίνεται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, με 16 εικόνες το δευτερόλεπτο.

3 ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ (US)

Πρωτοποριακή πλατφόρμα υπερηχογραφίας LOGIC S8  της εταιρείας General Electric  με ηχοβολείς  που παρέχουν κορυφαίες αποδόσεις και γνήσια ευελιξία απεικόνισης.

2 ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ (XRAY)

Ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα της εταιρείας Carestream, με απεικονιστικό σύστημα υψηλής ευκρίνειας παρέχοντας τη  δυνατότητα  διενέργειας όλων των ειδών απεικονιστικών εξετάσεων.

Διαθέτει ανιχνευτές υψηλής ευαισθησίας και αυτόματο σύστημα υπολογισμού της δόσης, για να διασφαλίζει ότι οι λήψεις λαμβάνονται με την ελάχιστη δυνατή δόση ακτινοβολίας σε συνδυασμό πάντα με τη μέγιστη διακριτική ικανότητα.

Ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα της εταιρείας MULTIX IMPACT της SIEMENS A/G IMPACT- Καινούριο σύγχρονης τεχνολογίας μηχάνημα.

Η χρήση ψηφιακών ανιχνευτών τελευταίας τεχνολογίας για τη λήψη ακτινολογικών εικόνων προσφέρει μεγάλη ευκολία και ευελιξία εξετάσεων, εξαιρετικά χαμηλή ακτινοβολία και βέλτιστη εργονομία και διαγνωστική ποιότητα εικόνων.

2 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ (DEXA)

Τμήμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας εξοπλισμένο με το υπερσύγχρονο μηχάνημα της εταιρείας General Electric LUNAR PRODIGY pro το οποίο διαθέτει εξελιγμένο λογισμικό για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Η σύγχρονη και πρωτοποριακή τεχνολογία, επιτρέπει τη διενέργεια όλου του εύρους εξετάσεων με πολύ χαμηλή δόση ακτινοβολίας και διασφαλισμένη ακρίβεια αποτελεσμάτων.

Επίσης διαθέτει πρόγραμμα μέτρησης της μάζας λίπους, της μυϊκής και οστικής μάζας σε γραμμάρια για όλο το σώμα, αλλά και για επιμέρους περιοχές του σώματος με λεπτομερή χρωματική απεικόνιση ανά σημείο σώματος

2 ΨΗΦΙΑΚΟΥΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ (MAMMOGRAPHY)

Ψηφιακούς μαστογράφους, 3D Pristina της General Electrics με σύστημα χαμηλής δόσης ακτινοβολίας και υψηλής διακριτικής ευκρίνειας.

Διαθέτει  συσκευή ελεγχόμενης από την εξεταζόμενη συμπίεσης που επιτρέπει στις υπό εξεταζόμενες γυναίκες να προσαρμόζουν το βαθμό συμπίεσης κάτω από υπό την επίβλεψη του τεχνολόγου, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το αίσθημα πίεσης της εξεταζόμενης χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα εικόνας.

1 ΜΟΝΑΔΑ ΗΠΑΤΙΚΗΣ ΕΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (FIBROSCAN)

Fibroscan είναι μία ανώδυνη μέθοδος για ποσοτική εκτίμηση της ελαστικότητας (stiffness) του ήπατος που συνδέεται με το βαθμό της ηπατικής ίνωσης, χωρίς να είναι απαραίτητο ο εξεταζόμενος να ακολουθήσει την επεμβατική μέθοδο της βιοψίας.

1 ΟΡΘΟΠΑΝΤΟΓΡΑΦΟ

Ορθοπαντογράφος NEWTOM GIANO

Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στην πανοραμική, κεφαλομετρική και κροταφογναθική απεικόνιση σε 2D και 3D απεικόνιση.

1 ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟ (EUS)

Ο ενδοσκοπικός υπερηχοτομογράφος αποτελεί μια πολύ εξειδικευμένη εξέταση η οποία αναφέρεται στη διαδικασία της εισαγωγής ενός μακρύ εύκαμπτου σωλήνα μέσω του στόματος για να απεικονίσει την πεπτική οδό. Ο υπέρηχος χρησιμοποιεί τα υψηλής συχνότητας ηχητικά κύματα για να παραγάγει τις εικόνες των οργάνων και των δομών μέσα στο σώμα όπως το συκώτι, η χοληδόχος κύστη, το πάγκρεας, η αορτή, κ.λ.π. Ο Ενδοσκοπικός Υπέρηχος είναι μια σύγχρονη τεχνική που συνδυάζει την ενδοσκόπηση με την υπερηχοτομογραφία και ασχολείται με την εξέταση των κοίλων αλλά και των συμπαγών οργάνων του ανώτερου πεπτικού συστήματος με πολύ υψηλά ποσοστά διαγνωστικής ακρίβειας.