ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

2 ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥΣ (MRI)
1 ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ (CT)
CT_SOMATOM_goTop_02_3k_IMAGE_21_reflection-resized
3 ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ (US)
2 ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ (XRAY)
2 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ (DEXA)
2 ΨΗΦΙΑΚΟΥΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ (MAMMOGRAPHY)
1 ΜΟΝΑΔΑ ΗΠΑΤΙΚΗΣ ΕΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (FIBROSCAN)
1 ΟΡΘΟΠΑΝΤΟΓΡΑΦΟ
1 ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟ (EUS)
2 ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥΣ (MRI)

Το κέντρο διαθέτει το πρώτο στην Κύπρο και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη MRI 3T με Τεχνητή Νοημοσύνη (Αrtificial Intelligence) Siemens Lumina.

Ένα υπερσύγχρονο σύστημα με τον πλέον ευρύχωρο δακτύλιο εξέτασης και καινοτόμες ειδικές εφαρμογές όπως: 

  • μαγνητική φασματοσκοπία εγκεφάλου (MR spectroscopy), λειτουργική μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου (FMRI),  

  • μαγνητική δεσμιδογραφία, πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία του προστάτη (mpΜRI) και μαγνητική μαστογραφία (MRM).

MRI 1,5T Excelart Atlas της εταιρείας TOSHIBA, μικρού μήκους (1.4 μέτρα), μεγάλου ανοίγματος (655 χιλ) και ισχυρού πεδίου για κλειστοφοβικούς ασθενείς με σύστημα 128 στοιχείων και πρωτόκολλα για ταχύτερες απεικονίσεις υψηλής ευκρίνειας.

1 ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ (CT)
CT_SOMATOM_goTop_02_3k_IMAGE_21_reflection-resized

Ο αξονικός τομογράφος Somatom go Top 128 τομών καλύπτει όλο το
φάσμα των διαγνωστικών αναγκών για κάθε ανατομική περιοχή, καθώς
έχει ενσωματωμένο το εξελιγμένο λογισμικό Syngo VA40.

Χάρη στη χρήση του φίλτρου κασσίτερου (Tin Filter) συνδυαστικά με την
τεχνολογία προσαρμογής δόσης (Care Dose 4D) και τη δυνατότητα εφαρ-
μογής ειδικών αλγορίθμων ανασύνθεσης με τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), η
δόση ακτινοβολίας περιορίζεται στο ελάχιστο, ανάλογα με τα βιομετρι-
κά χαρακτηριστικά του εξεταζόμενου, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα την
ποιότητα της εξέτασης.

Μείωση διάρκειας εξέτασης – Αυξημένο αίσθημα άνεσης και ασφάλειας
O χρόνος εξέτασης μειώνεται σημαντικά λόγω της υψηλής ταχύτητας
περιστροφής του.
Η δυνατότητα πραγματοποίησης της εξέτασης με τη χρήση tablet και
η διαχείριση του εξεταστικού τραπεζιού με remote control επιτρέπουν
την παραμονή του τεχνολόγου δίπλα στον εξεταζόμενο για μεγαλύτερο
χρονικό διάστημα (mobile workflow).

3 ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ (US)

Πρωτοποριακή πλατφόρμα υπερηχογραφίας LOGIC S8  της εταιρείας General Electric  με ηχοβολείς  που παρέχουν κορυφαίες αποδόσεις και γνήσια ευελιξία απεικόνισης.

2 ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ (XRAY)

Ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα της εταιρείας Carestream, με απεικονιστικό σύστημα υψηλής ευκρίνειας παρέχοντας τη  δυνατότητα  διενέργειας όλων των ειδών απεικονιστικών εξετάσεων.

Διαθέτει ανιχνευτές υψηλής ευαισθησίας και αυτόματο σύστημα υπολογισμού της δόσης, για να διασφαλίζει ότι οι λήψεις λαμβάνονται με την ελάχιστη δυνατή δόση ακτινοβολίας σε συνδυασμό πάντα με τη μέγιστη διακριτική ικανότητα.

Ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα της εταιρείας MULTIX IMPACT της SIEMENS A/G IMPACT- Καινούριο σύγχρονης τεχνολογίας μηχάνημα.

Η χρήση ψηφιακών ανιχνευτών τελευταίας τεχνολογίας για τη λήψη ακτινολογικών εικόνων προσφέρει μεγάλη ευκολία και ευελιξία εξετάσεων, εξαιρετικά χαμηλή ακτινοβολία και βέλτιστη εργονομία και διαγνωστική ποιότητα εικόνων.

2 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ (DEXA)

Τμήμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας εξοπλισμένο με το υπερσύγχρονο μηχάνημα της εταιρείας General Electric LUNAR PRODIGY pro το οποίο διαθέτει εξελιγμένο λογισμικό για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Η σύγχρονη και πρωτοποριακή τεχνολογία, επιτρέπει τη διενέργεια όλου του εύρους εξετάσεων με πολύ χαμηλή δόση ακτινοβολίας και διασφαλισμένη ακρίβεια αποτελεσμάτων.

Επίσης διαθέτει πρόγραμμα μέτρησης της μάζας λίπους, της μυϊκής και οστικής μάζας σε γραμμάρια για όλο το σώμα, αλλά και για επιμέρους περιοχές του σώματος με λεπτομερή χρωματική απεικόνιση ανά σημείο σώματος

2 ΨΗΦΙΑΚΟΥΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ (MAMMOGRAPHY)

Ψηφιακούς μαστογράφους, 3D Pristina της General Electrics με σύστημα χαμηλής δόσης ακτινοβολίας και υψηλής διακριτικής ευκρίνειας.

Διαθέτει  συσκευή ελεγχόμενης από την εξεταζόμενη συμπίεσης που επιτρέπει στις υπό εξεταζόμενες γυναίκες να προσαρμόζουν το βαθμό συμπίεσης κάτω από υπό την επίβλεψη του τεχνολόγου, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το αίσθημα πίεσης της εξεταζόμενης χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα εικόνας.

1 ΜΟΝΑΔΑ ΗΠΑΤΙΚΗΣ ΕΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (FIBROSCAN)

Fibroscan είναι μία ανώδυνη μέθοδος για ποσοτική εκτίμηση της ελαστικότητας (stiffness) του ήπατος που συνδέεται με το βαθμό της ηπατικής ίνωσης, χωρίς να είναι απαραίτητο ο εξεταζόμενος να ακολουθήσει την επεμβατική μέθοδο της βιοψίας.

1 ΟΡΘΟΠΑΝΤΟΓΡΑΦΟ

Ορθοπαντογράφος NEWTOM GIANO

Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στην πανοραμική, κεφαλομετρική και κροταφογναθική απεικόνιση σε 2D και 3D απεικόνιση.

1 ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟ (EUS)

Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στην πανοραμική, κεφαλομετρική και κροταφογναθική απεικόνιση σε 2D και 3D απεικόνιση.

Χημείο Γιαννουκά

Το Χημείο Γιαννουκά διαθέτει δύο σύγχρονα Εργαστήρια σε Λευκωσία και Λεμεσό,τα οποία ενσωματώνουν ρομποτικούς και άλλους αυτοματισμούς  ενώ διαθέτουν πολλαπλά μηχανήματα για διεκπεραίωση εξετάσεων ανοσολογίας, αιματολογίας, βιοχημείας, μικροβιολογίας και μοριακής βιολογίας, με κύριο προμηθευτή την Siemens. Ενδεικτικά κάποια μηχανήματα είναι ο Dimension EXL with LM Integrated Chemistry, Centaur XPT, Advia 2120i, Immulite 2000, BD Bactec, Clintek Novus, Quantum Studio κα.. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένα με μια σειρά άλλων υποβοηθητικών μηχανημάτων που αφορούν τις διαγνώσεις όπως μικροσκόπια, φυγόκεντροι και άλλα.

Εντός του 2021, θα τεθεί σε λειτουργία το νέο Κεντρικό Εργαστήριο του ομίλου στο Πολυδύναμο Κέντρο του στη Λευκωσία, στο οποίο όλες οι λειτουργίες θα γίνονται αυτοματοποιημένα με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση, γεγονός που εγγυάται ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία, ταχύτητα στη λήψη των αποτελεσμάτων, πλήρη ταυτοποίηση ασθενούς και δείγματος και ιχνηλασιμότητα, και όλα αυτά ενώ θα απαιτείται μικρότερη ποσότητα δείγματος. Σε μια ακόμη καινοτομία, ο χώρος είναι έτσι σχεδιασμένος, ώστε οι επισκέπτες να έχουν πλήρη οπτική πρόσβαση στις λειτουργίες του εργαστηρίου, αποκτώντας για πρώτη φορά μια συνολική εικόνα για τη διαδικασία της ανάλυσης του δείγματος, αλλά και για τις εντυπωσιακές δυνατότητες της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας.