ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ δραστηριοποιείται στον κλάδο των υπηρεσιών υγείας από το 1981. Σήμερα αποτελεί τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με  56 αυτόνομα Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, τα οποία δέχονται περισσότερες από τρία εκατομμύρια επισκέψεις το χρόνο.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ δραστηριοποιείται και στη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, με Βιοκλινική Αθηνών και τη Βιοκλινική Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν πρότυπα σύγχρονων νοσοκομειακών μονάδων υψηλής ποιότητας. Ο Όμιλος διαθέτει επίσης  ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών και 7 Οδοντιατρικές Μονάδες (σε Αθήνα, Άλιμο, Καλλιθέα, Κηφισιά, Περιστέρι, Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά).

Ο Όμιλος συνεργάζεται με περισσότερες από 400 ιδιωτικές εταιρείες, τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και με όλα τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΚΥΠΡΟΣ – ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ & ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ

Ο Όμιλος Βιοιατρική έχει χαράξει αναπτυξιακή  πορεία και στην Κυπριακή Δημοκρατία, υλοποιώντας ένα πολυδιάστατο επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο πάντα την επίτευξη του οράματος του ιδρυτή του για παροχή καινοτόμων και εύκολα προσβάσιμων υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες.

Χρονικά ορόσημα της ανάπτυξης στην Κύπρο

Ο Όμιλος ξεκινά την παρουσία του στην Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ) το 2017 όταν:

– αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών και έλεγχο, του μεγαλύτερου Κλινικού εργαστηρίου της Κύπρου, YIANNOUKAS MEDICAL LABORATORIES LTD, με έδρα τη Λευκωσία στην Κύπρο, και Παγκύπρια παρουσία,

– ενώ κατόπιν ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού, αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, εξοπλισμό, στελέχωση και συνολική λειτουργία του κλινικού εργαστηρίου του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου εντός εγκαταστάσεών του τελευταίου.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επενδύει στον πλήρη εκσυγχρονισμό και αυτοματοποίηση του κεντρικού εργαστηρίου του ΧΗΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ καθώς και στην πλήρη αναβάθμιση των διαδικασιών οργάνωσης, λειτουργίας και παροχής των υπηρεσιών, με έμφαση στην εισαγωγή νέων ψηφιακών εργαλείων, την αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό συστημάτων και εξοπλισμού, την εισαγωγή εκτεταμένων διαδικασιών ποιότητας και την ποιοτική και αριθμητική αναβάθμιση του προσωπικού του.

Ταυτόχρονα ξεκινά το ένα εκτενές σχέδιο αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων του ΧΗΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ με έμφαση στην ποιοτική εξυπηρέτηση όλων χωρίς γεωγραφικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς αποκλεισμούς.

Στα μέσα του 2018, ο  Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εξαγοράζει πλήρως το Διαγνωστικό Απεικονιστικό Κέντρο ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ, ένα από τα πλέον επιτυχημένα διαγνωστικά κέντρα της ΚΔ.  Υλοποιήθηκε καθολική αναβάθμιση εξοπλισμού, με αξιοποίηση και εφαρμογή νέων τεχνολογιών, ενώ αυξήθηκε το εξειδικευμένο ιατρικό και λοιπό προσωπικό του, με στόχο να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κέντρο εξειδικευμένο στην επεμβατική ακτινολογία αλλά και στην έρευνα του τομέα της Ιατροβιοτεχνολογίας.

Ο Όμιλος Βιοιατρική προβαίνει σε εκτεταμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης του τρόπου και των χώρων παροχής των υπηρεσιών τόσο του ΧΗΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ όσο και του ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ με αποτέλεσμα τη δημιουργία 16 σύγχρονων κέντρων παροχής υπηρεσιών κλινικού εργαστηρίου και δειγματοληψίας καθώς επίσης και ακτινοδιαγωστικών υπηρεσιών.

Ο Όμιλος Βιοιατρική γίνεται από τους πρώτους που αγκαλιάζει το ΓΕΣΥ, προσφέροντας από την πρώτη στιγμή το σύνολο των κέντρων και παρεχόμενων υπηρεσιών του χωρίς καμία διάκριση.

Εν μέσω πανδημίας, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συνεχίζει το πλάνο, εγκαινιάζοντας το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο της Κύπρου  στο οποίο ο εξεταζόμενος μπορεί να λάβει υπηρεσίες τόσο κλινικού εργαστηρίου (ΧΗΜΕΙΟ ΓΙΑΝΟΥΚΑ) όσο και ακινοδιαγνωστικές (ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ)

Το Πολυδύναμο Κέντρο έχει εξοπλιστεί με ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει ο μαγνητικός τομογράφος 3 Tesla με τεχνητή νοημοσύνη – ο πρώτος σε Ελλάδα και Κύπρο και μόλις ο τρίτος που έχει εγκαταστήσει η Siemens στην Ευρώπη – ο οποίος έχει δυνατότητα διασύνδεσης με διεθνή βάση δεδομένων για υποβοήθηση της διάγνωσης.  Επιπλέον, έχουν εγκατασταθεί σύγχρονα ακτινολογικά μηχανήματα όπως ψηφιακός μαστογράφος, μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας (DEXA), υπέρηχοι και X-RAY.

Στο Πολυδύναμο της Κύπρου έχει δρομολογηθεί μια ακόμη καινοτομία: οι προσερχόμενοι θα έχουν πλήρη οπτική επαφή με το Εργαστήριο, θα μπορούν για πρώτη φορά να δουν σε πραγματικό χρόνο όλες τις επιμέρους δραστηριότητες ενός πλήρως αυτοματοποιημένου σύγχρονου εργαστηρίου, με ρομποτική διαχείριση των δειγμάτων και ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.  

Το εργαστήριο αυτό θα αποτελέσει το Κεντρικό Εργαστήριο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο. Σε αυτό θα συγκεντρώνονται τα δείγματα από όλα τα δειγματοληπτικά κέντρα, ώστε να αναλύονται ταχύτατα, με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας.

  • 2 MRI(1,5Tκαι 3Τ με ΑΙ)
  • 1 CT (64slices)
  • 2 Μαστογράφους με Τομοσύνθεση
  • 4 Υπερήχους με ελαστογραφία
  • 2 Μονάδες Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας (DEXA) με ειδικό λογισμικό λιπομέτρησης
  • 2 Ψηφιακά ακτινολογικά (X-RAYs)
  • Ορθοπαντογράφο