08 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

#ΠάρεΤονΈλεγχο

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο στέκεται στο πλευρό κάθε γυναίκας, με ολιστικές υπηρεσίες προληπτικού ελέγχου και πρώιμης διάγνωσης, προσαρμοσμένες σε κάθε ανάγκη και κάθε ηλικία.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) και για όλο το Μάρτιο, προτείνονται 6 διαφορετικοί προληπτικοί έλεγχοι σε προνομιακές τιμές, για την ολοκληρωμένη φροντίδα των γυναικών σε κάθε ηλικία.


6 προτάσεις για την υγεία της γυναίκας


Προληπτικός Έλεγχος 

Ο προληπτικός έλεγχος για όλους ξεκινά από το πλήρες αιματολογικό check up. Αυτό δίνει σημαντικές πληροφορίες για τη γενική κατάσταση της υγείας και όλων των ζωτικών συστημάτων του οργανισμού. Επιπλέον, οι αιματολογικές εξετάσεις μπορούν να αναδείξουν τον κίνδυνο παθήσεων, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, οδηγώντας στις κατάλληλες παρεμβάσεις πρόληψης από τους κλινικούς ιατρούς. Ταυτόχρονα στον πλήρη έλεγχο συμπεριλαμβάνεται και ο έλεγχος ούρων για μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη εικόνα της συνολικής υγείας. Συνεπώς, οι εξετάσεις που προσφέρονται σε ειδική τιμή για το μήνα Μάρτιο στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας είναι οι εξής: Γενική Ούρων, Γενική Αίματος, Σίδηρο, Φερριτίνη, Χοληστερόλη Ολική Ορού, LDL, TSH, Σάκχαρο, Τριγλυκερίδια, SGOT, SGPT, TSH και FT4.    

Καρκινικοί Δείκτες

Επίσης στο κλινικό εργαστήριο – Χημεία Γιαννουκά μέλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διενεργούνται σε προνομιακές τιμές και οι πιο κλινικά χρήσιμοι καρκινικοί δείκτες για τις γυναίκες. Οι καρκινικοί δείκτες μπορούν να συμπληρώσουν τις εργαστηριακές και τις απεικονιστικές εξετάσεις, με στόχο την εκτίμηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου, πάντα υπό την καθοδήγηση του κλινικού ιατρού.

Μοριακός Γυναικολογικός Έλεγχος 

Επιπρόσθετα, για όλο το Μάρτιο προσφέρεται μοριακός έλεγχος για ανίχνευση του βακτηρίου που προκαλεί Γονόρροια (Neisseria gonorrhoeae), του βακτηρίου που προκαλεί Χλαμμύδια (Chlamydia trachomatis), καθώς και του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV – Human papillomavirus).

Τα παραπάνω ανήκουν στα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) – γνωστά και ως αφροδίσια – είναι λοιμώξεις που μεταδίδονται κατά κύριο λόγο μέσω της σεξουαλικής επαφής. Μπορεί να συμβούν σε όλους τους σεξουαλικώς ενεργούς ανθρώπους. Σε αρκετές περιπτώσεις, τα ΣΜΝ μένουν αδιάγνωστα επειδή συνοδεύονται από ελάχιστα ήπια ή και καθόλου συμπτώματα. Έτσι, είναι ιδιαίτερα σημαντική η πρόληψη, μέσω του τακτικού ελέγχου.

*Λήψη δείγματος από το γυναικολόγο και προσκόμισή του σε ένα από τα δειγματοληπτικά κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο.

Έλεγχος βιταμινών 

Βιταμίνη Β6, Βιταμίνη Β12, 25-OH Βιταμίνη D (Ολική) Ορού, Βιταμίνη Ε). 

Η επαρκής πρόσληψη βιταμινών έχει ζωτική σημασία για την υγεία και την απόδοσή μας. Συχνά, η διατροφή δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητος ο έγκαιρος εντοπισμός τυχόν ελλείψεων που μπορεί να γίνουν αιτία χρόνιας κόπωσης, δυσκολίας στη συγκέντρωση και κάμψης της άμυνας απέναντι σε ιούς και μικρόβια, ενώ η Βιταμίνη D πέρα από τη συμμετοχή της στην υγεία των οστών, έχει ενεργό ρόλο σε όλες τις μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού.

Ψηφιακή Μαστογραφία & Τομοσύνθεση (Βάσει κλινικών ενδείξεων)

Η ψηφιακή μαστογραφία είναι η προληπτική εξέταση επιλογής κατά του καρκίνου του μαστού. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει αντικαταστήσει την αναλογική μαστογραφία, που χρησιμοποιούσε παλαιότερη απεικονιστική τεχνολογία. Επιπλέον με την ψηφιακή μαστογραφία ανιχνεύονται συμπαγείς και κυστικές βλάβες καθώς και περιοχές με ύποπτες αλλοιώσεις.Σύμφωνα με τις σύγχρονες οδηγίες, οι υγιείς και ασυμπτωματικές γυναίκες  πρέπει να κάνουν τον πρώτο μαστογραφικό έλεγχο στα 35 (τη λεγόμενη μαστογραφία αναφοράς). Η μαστογραφία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 40 ετών.*Για τη διενέργεια ψηφιακής μαστογραφίας είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός ραντεβού και η προσκόμιση παραπεμπτικού από κλινικό ιατρό.

Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας & σύστασης σώματος

Για τις γυναίκες άνω των 50 ετών είναι ιδιαίτερα σημαντική και η υγεία των οστών. Στα διαγνωστικά κέντρα Άλφα Εύρεσις του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο, πραγματοποιείται μέτρηση οστικής πυκνότητας με τη μέθοδο DEXA. Η μέτρηση οστικής πυκνότητας αποτελεί την πιο αξιόπιστη εξέταση που μπορεί να διαγνώσει την οστεοπενία ή την οστεοπόρωση. Συμβάλλει στην εκτίμηση του κινδύνου καταγμάτων. Επίσης η μέθοδος DEXA αποτελεί τη μέθοδο αναφοράς για την αξιολόγηση της σύστασης σώματος (μυική μάζα, λιπώδης μάζα, υγρά κλπ)*Για τη διενέργεια μέτρησης οστικής πυκνότητας και σύστασης σώματος είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός ραντεβού και η προσκόμιση παραπεμπτικού από κλινικό ιατρό.

Οι παραπάνω εξετάσεις κλινικού εργαστηρίου μπορούν να πραγματοποιηθούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά σε όλα τα δειγματοληπτικά κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Παγκύπρια, ενώ οι απεικονιστικές εξετάσεις διενεργούνται στα απεικονιστικά κέντρα του Ομίλου στη Λεωφόρο Λεμεσού 100 και Λεωφόρο Αθαλάσσας 99Α, στο Στρόβολο.

Δείτε εδώ όλες τις διευθύνσεις των δειγματοληπτικών κέντρων ΕΔΩ#bioiatriki #bioiatriki_group #cyprus