Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2023

#ΠάρεΤονΈλεγχο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου), ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ προσφέρει βασικές προληπτικές εξετάσεις για όλους, σε προνομιακές τιμές. Στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ  πιστεύουμε ότι η πρόληψη είναι η βάση για την καλή υγεία και ο προληπτικός έλεγχος της υγείας μας είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας και στους αγαπημένους μας ανθρώπους.
Οι τακτικές διαγνωστικές εξετάσεις εξυπηρετούν πολλούς και σημαντικούς σκοπούς:

-Πρωταρχική πρόληψη
-Προσδιορισμός παραγόντων κινδύνου για κοινές χρόνιες ασθένειες
-Ανίχνευση ασθενειών που δεν έχουν εμφανή συμπτώματα
-Προώθηση της υγιεινής συμπεριφοράς
Αναγνωρίζοντας την αξία του προληπτικού ελέγχου στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, δημιουργήσαμε ειδικά πακέτα εξετάσεων, παρέχοντας ταυτόχρονα εξατομικευμένη φροντίδα υγείας. 

Προληπτικός Έλεγχος 

Ο προληπτικός έλεγχος για όλους ξεκινά από το αιματολογικό check up το οποίο δίνει σημαντικές πληροφορίες για τη γενική κατάσταση της υγείας και όλων των ζωτικών συστημάτων του οργανισμού. Επιπλέον, οι αιματολογικές εξετάσεις μπορούν να αναδείξουν τον κίνδυνο παθήσεων όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, οδηγώντας στις κατάλληλες παρεμβάσεις πρόληψης από τους κλινικούς ιατρούς. Ταυτόχρονα στον πλήρη έλεγχο συμπεριλαμβάνεται και ο έλεγχος ούρων για μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη εικόνα της συνολικής υγείας. Συνεπώς, τα δύο προληπτικά πακέτα εξετάσεων περιλαμβάνουν α) Γενική Αίματος, Σίδηρο, Φερριτίνη και Ομάδα αίματος και β) και Γενική Ούρων, Γλυκόζη, Ολική Χοληστερόλη, LDL, HDL, Ουρία, Κρεατινίνη και Τριγλυκερίδια.

Έλεγχος Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων 

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) – γνωστά και ως αφροδίσια – είναι λοιμώξεις, που μεταδίδονται κατά κύριο λόγο μέσω της σεξουαλικής επαφής. Αναντίρρητα, μπορεί να συμβούν σε όλους τους σεξουαλικώς ενεργούς ανθρώπους, ανεξαρτήτως σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις, τα ΣΜΝ μένουν αδιάγνωστα επειδή συνοδεύονται από ελάχιστα ήπια ή και καθόλου συμπτώματα. Κατά συνέπεια, είναι ιδιαίτερα σημαντική η πρόληψη, μέσω του τακτικού ελέγχου.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ προσφέρει για τον Απρίλιο πακέτο ελέγχου των συχνότερων ΣΜΝ το οποίο περιλαμβάνει:

– Ηπατίτιδα Β
-Ηπατίτιδα C
-Σύφιλη
-HIV

Έλεγχος βιταμίνης D 

Η επαρκής πρόσληψη βιταμινών έχει ζωτική σημασία για την υγεία και την απόδοσή μας. Συχνά, η διατροφή δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού. Επιπρόσθετα όσον αφορά τη Βιταμίνη D, λόγω του αστικού τρόπου ζωής (εργασία σε εσωτερικούς χώρους, χρήση ενυδατικών κρεμών σε όλο το σώμα, καθώς και αντιηλιακών κρεμών προσώπου με δείκτη προστασίας), η έκθεση στον ήλιο είναι από ελάχιστη έως και καθόλου. Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, έχουν συσχετιστεί με αυξημένη συχνότητα απλού κρυολογήματος, ενώ στις μακροχρόνιες επιπτώσεις κατατάσσονται η εμφάνιση οστεοπόρωσης, φλεγμονών στους βλεννογόνους (αναπνευστικό, ουροποιητικό και γεννητικό σύστημα), καθώς και διάφορες μορφές καρκίνου. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητος ο έγκαιρος εντοπισμός τυχόν ελλείψεων της Βιταμίνης D, που μπορεί να γίνουν αιτία χρόνιας κόπωσης, δυσκολίας στη συγκέντρωση και κάμψης της άμυνας απέναντι σε ιούς και μικρόβια.

Υπέρηχος Μαστών

Το υπερηχογράφημα αποτελεί βασική εξέταση για την ανίχνευση και τη διάγνωση βλαβών στους μαστούς, αλλά και το χαρακτηρισμό ανωμαλιών. Επίσης αποτελεί την προληπτική εξέταση εκλογής σε γυναίκες κάτω των 35 ετών.

Το Διαγνωστικό Κέντρο του ALPHA  EVRESIS, διαθέτει υπερηχογράφους τελευταίας τεχνολογίας υψηλής ευκρίνειας, με ικανότητα εκτέλεσης όλων των τεχνικών που απαιτούνται στην παθολογία του μαστού.

Οι ακτινολόγοι του Ομίλου είναι πλήρως καταρτισμένοι και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στην υπερηχογραφία του μαστού.

Υπέρηχος Προστάτη

Το υπερηχογράφημα (ultrasound) πραγματοποιείται συχνά για τον εντοπισμό τυχόν ύποπτων αλλοιώσεων στον προστάτη αδένα και για να καθοδηγήσει τη βιοψία του προστάτη, συνήθως μετά από υψηλά επίπεδα PSA ή/και ύποπτα ευρήματα στη δακτυλική εξέταση. Η συγκεκριμένη εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί στο διαγνωστικό κέντρο ALPHA  EVRESIS του Ομίλου Βιοιατρική, εντός 20 λεπτών.

Οι παραπάνω εξετάσεις κλινικού εργαστηρίου μπορούν να πραγματοποιηθούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά σε όλα τα δειγματοληπτικά κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Παγκύπρια, ενώ οι απεικονιστικές εξετάσεις διενεργούνται στα απεικονιστικά κέντρα του Ομίλου στη Λεωφόρο Λεμεσού 100 και Λεωφόρο Αθαλάσσας 99Α, στο Στρόβολο, κατόπιν ραντεβού.

Η δράση ισχύει από 7 Απριλίου ως 30 Απριλίου.

Δείτε εδώ όλες τις διευθύνσεις των δειγματοληπτικών κέντρων